Coaching

Evolueer van jaarlijks evalueren naar continu coachen

Permanente evaluatie 

Hoe houd je overzicht op je teamleden als thuiswerken en flexibele uren de standaard worden? Hoe begeleid je ze zonder aan micromanagement te doen?

Protime 360° laat toe om dagelijks teamleden te coachen op langetermijndoelstellingen. Deze doelstellingen volg je op via projecten en dashboards. Maar nu kan je nog een dimensie toevoegen. Creëer voor elk teamlid een coachingsproject. Hier kan je in een afgeschermde omgeving in directe dialoog gaan met elke individuele medewerker.  

 

Bijdrage inzichtelijk

Geef in elk van deze projecten de persoonlijke doelstellingen. Handig, want tijdens elk coachingsgesprek kan je de besproken items en besluiten opslaan.  Vraag ook eventueel aan andere teamleaders feedback wanneer jouw teamlid meewerkte met andere leidinggevenden.

Evalueren wordt een continu proces waarbij objectieven en doelstellingen steeds getoetst worden. Evaluatiemomenten worden op deze manier geen verplichte momenten van ergernis. Je laat medewerkers toe bijdrages inzichtelijk te maken en sneller op de bal te spelen bij eventuele problemen.